Een monumentale roman over verliefdheid, verlangen en sensualiteit.
Bloedeerlijk en bijwijlen bloedgeil.
+++
'Ik moest iemand vinden bij wie ik mijn moede hoofd in de schoot kon leggen. Verdomme toch, wat was ik eenzaam.'
+++
'Dit is mijn beste boek', zegt de Antwerpse Nederlander Ernst Löw. En gelijk heeft-ie. Onthutsend oprecht en met humor vertelt hij over een turbulente periode uit z'n leven, hoe hij zielig en zalig verliefd is op Niko, z'n ex-vriendin die hij niet uit z'n hoofd kan krijgen. En ook niet uit z'n onderbuik. Seksuele relaties met andere dames, die hij haarfijn, sensueel én poëtisch beschrijft, kunnen z'n verlangen naar Niko wel even verdoven maar niet stillen.
'De Heroïek van mijn Eenzaam zijn' is een waanzinnig verhaal van een man op zoek naar zichzelf én de waarheid: waarom heeft z'n geliefde hem verlaten? Een roman die je niet onberoerd laat. Balancerend op een losse koord tussen romantiek, filosofie en pornografie. Heerlijk en eerlijk erotisch. Nooit eerder liet een man zo open en bloot in z'n ziel, z'n hart en z'n lijf kijken.
+++
'Wat 'n boek! Blij dat ik Ernst pas later ontmoette...' - Deborah Ostrega
+++
'Ik heb 'Te Warm Voor Whisky' gelezen en ik vind het een erg goeie roman. Op hetzelfde pad voorwaarts!' - Herman Brusselmans
+++
In elk boek bewijst Ernst steeds weer hoe hecht, echt, baldadig en gezwind hij in het leven staat. De liefde voor taal en verhaal zijn nooit banaal. Leve het kabaal!' - Luk Alloo
+++
Ernst Löw (Amsterdam, 1964) is naast zanger (Herman Brood-tributebands), singer-songwriter, partner van Deborah Ostrega (ze gaan zingend door het leven) en acteur ('Thuis', 'Familie', 'Spoed', 'Zone Stad', 'Flikken Maastricht', 'Baantjer'...) ook auteur van literaire romans die grotendeels autobiografisch zijn en waarin hij geen taboes kent. Hij wordt weleens vergeleken met Bukowski en Herman Brusselmans.